home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Range Rover

Land Rover je za modelsku godinu 2021 osvežio ponudu Range Rovera i Range Rovera Sport, pre svega što se tiče game motora i tehnologije.

Najznačajniji novitet je 3,0 litarski šestocilindrični dizel motor sa 48V mild-hybrid tehnologijom, a koji zamenjuje stariji 3,0 litarski V6 dizelaš.

Range Rover

Novi dizelaš je dostupan u dve verzije, što znači da u varijanti D300 raspolaže sa 296KS i 650 Nm, a u varijanti D350 ima 345KS i 700 Nm.

Range Rover

Range Rover D300 od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,4 sekunde (0,5 sekunde brže od starog modela sa SDV6 dizelašem), dok Range Rover D350 do stotke stiže za 6,9 sekundi.

Sem toga, manja je i emisija CO2, i to za 37 grama po km u odnosu na prethodni motor.

Range Rover

Bogatija je i oprema, pa svi modeli standardno imaju Apple CarPlay i Android Auto, novi WiFi hotspot, a unapređen je i sistem filtracije kabine.

Treba pomenuti i nekoliko novih specijalnih verzija. Tako je Range Rover dostupan i kao Westminster Edition i SVAutobiography Dynamic Black, a Range Rover Sport je na raspolaganju i kao HSE Dynamic Black i Carbon Edition.

Range Rover Sport

Ističe se Westminster Edition koji između ostalog ima 21-inčne točkove, Shadow Walnut drvo u enterijeru, sedišta sa grejanjem i hlađenjem, kao i Meridian sound sistem sa 19 zvučnika. Ovde su kupcima dostupni mild-hybrid pogon sa 395KS ili V8 benzinski motor sa komporesorom i 518KS.

Range Rover Sport

SVAutobiography Dynamic Black Edition kombinuje Santorini Black metalik boju, Narvik Black gloss detalje, 22-iinčne gloss black točkove i crni enterijer. Ovde je dostupan V8 motor sa 557KS.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 625Komentari