home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Humble One

Humble Motors je start-ap iz Kalifornije s visoko postavljenim ciljem

Firma osnovana 2020. godine planira da do 2024. godine pokrene proizvodnju prvog SUV-a koji će za pogon koristiti energiju Sunca. Godinu dana kasnije prvi primerci će biti isporučeni kupcima, prenosi Index.hr.

Naravno, ako se sve najavljeno pokaže mogućim i istinitim. A toga je puno. Pre svega Humble One je svojevrsni crossover s četiri vrata i isto toliko sedišta, a kompanija garantuje električni domet od 800 km. Naravno, automobilu će takav domet obezbeđivati velike baterije, dok će epitet solarnog auta obezbeđivati nešto manje od 7.5 kvadrata solarnih panela. Očekuje se da bi solarna energija mogla da obezbedi dnevno do 100 km dometa.

Humble One

Ostali faktori koji doprinose obećanom dometu su minimizovana masa i vrhunska aerodinamika. Pominje se koeficijent otpora vazduha od 0,25. S druge strane, pogonski sistem u maksimumu daje preko 1.000 KS.

Ako želite da učestvujete u stvaranju ovog auta, svoje mesto na listi rezervacija možete dobiti za samo 300 USD uz garanciju povratka novca ako se predomislite. Poznata je i cena, a ona će biti 109.000 USD, što je na nivou etabliranih proizvođača kalibra Tesla Motorsa.

Trenutno vodeći inženjer kompanije Alex Bogicevic tvrdi da su već sada prikupili oko 20 miliona USD u rezervacijama, što u prevodu znači da su primili oko 67.000 rezervacija. Zvuči optimistično.

Izvor: Index.hr

Foto: Humble Motorsčitanja : 284Komentari