home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 GT3

Među mnogobrojnim "maltretiranjima“ jednog od predprodukcijskih Porschea 911 GT3 iz aktuelne Serije 992 posebno se ističe 5.000 pređenih kilometara pri brzini od 300 km/h.

U čuvenoj nemačkoj automobilskoj kompaniji koja je, pored ostalog, sinonim za višesatne trke izdržljivosti nedavno su predstavili najnovije izdanje modela 911 GT3 (Serija 992) koji je svoju brzinu i upravljivost već dokazao na stazi Nürburgring Nordschleife na kojoj je u odnosu na prethodnika iz Serije 991.2 bio brži više od 12 sekundi.

Porsche 911 GT3

Pored brzine i upravljivosti u Porscheu decenijama veliku pažnju posvećuju izdržljivosti i pouzdanosti svojih automobila, a svoju su bezrezervnu posvećenost demonstrirali i prilikom nemilosrdnih testiranja nove generacije modela 911 GT3 čije je predprodukcijsko izdanje bilo i na poznatoj italijanskoj ovalnoj stazi Nardò. Testni automobil je u bespoštednoj jurnjavi (koju je prekidalo samo dolivanje goriva) za malo manje od 17 sati prešao 5.000 kilometara skoro pod punim opterećenjem, jer je stazom sve vreme išao 300 km/h.

Porsche 911 GT3

U Porscheu su na kraju rekli da je 4-litarski atmosferski 6-cilindarski boxer motor zajedno sa ostalim sklopovima test prošao bez ikakvih problema, što i nije slučajno s obzirom da je 911 GT3 pre jurnjave na Nardu na različitim simulatorima i u različitim (ne)uslovima proveo 22.000 sati.

Na kraju treba pomenuti da upravo Porsche u svom vlasništvu ima najviše ostvarenih pobeda u najčuvenijoj trci izdržljivosti 24 sata Le Mana gde pouzdanost spada među glavne karike na putu prema uspehu.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Porschečitanja : 339Komentari