home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac Lyriq

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a deo tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover.

U pitanju je Cadillac Lyriq, koji je u avgustu 2020. prvo predstavljen kao show car, uz najavu da će definitivni serijski model stići tokom 2022. godine. Sada su objavljene i prve zvanične slike definitivnog serijskog modela, kao i informacija da će proizvodnja startovati u prvom kvartalu 2022. godine.

Cadillac Lyriq

U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku.

Cadillac Lyriq

Automobil u serijskom izdanju ima manje točkove i klasične retrovizore umesto kamera koje su se nalazile na konceptu. Ipak, i dalje ima veliki 33-inčn LED ekran, dok se kao opcija nudi i audio sistem sa 19 zvučnika.

Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka (ovaj potonji stiže nešto kasnije). U vesti se navodi i da Lyriq raspolaže sa 340KS i 440 Nm obrtnog momenta.

Cadillac Lyriq

Sem nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i Super Cruise sistem polu-autonomne vožnje, kao i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 300 milja/483 km).

Na brzim punjačima će biti potrebno samo 10 minuta punjenja za 122 km dometa.

Kupci će na početku imati izbor od dve boje za eksterijer (Satin Steel Metallic i Stellar Black Metallic), a narudžbine će početi da se primaju krajem ove godine.

Što se cene tiče, bazna verzija sa zadnjim pogonom u SAD-u košta 59.990 dolara.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 334Komentari