home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi A8L Horch

29 Okt 2021 - 18:58 Noviteti Link
Audi A8L Horch

Aktuelni Audi A8 je promovisan 2017. godine, a budući da su u međuvremenu konkurenti prikazali nove modele u toj klasi (pre svega nova generacija Mercedesa S klase), Audi je sada pripremio doteranu verziju svoje najveće limuzine.

Audi A8L Horch

To je verzija Audi A8L Horch (premijera za širu javnost je najavljena za 19. novembar), najluksuznije izdanje A8 modela koje je ime dobilo po osnivaču kompanije.

Audi A8L Horch

Automobil ima za 130 mm duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na obični A8, dok dužina iznosi 545 cm.

Audi A8L Horch

Sem toga, tu su dodatni elementi karakteristični za ovo izdanje (hromirana prednja maska, 20-inčni točkovi, više hromiranih detalja, najvalitetnija koža, dva individualna zadnja sedišta, prednja i zadnja sedišta sa masažom, jastuci sa Horch oznakama...), kao i Horch logo na pojedinim elementima kao što su točkovi, C stubovi i prednji blatobrani.

Audi A8L Horch

Pominju se i ekskluzivne boje (zelena i siva), Matrix LED prednja svetla, OLED zadnja svetla, glasovne komande, daljinsko parkiranje, B&O 3D stereo sound sistem, centralni ekran infotainmenta pozadi za kontrolu različitih funkcija, aktivno oslanjanje, brojni bezbednosni i sistemi pomoći vozaču...

Audi A8L Horch

Pod haubom je 3,0 litarski turbo V6 motor (uz 48-voltni mild-hybrid sistem) sa 340KS i 500 Nm, u paru sa 8-stepenim automatikom i pogonom na sva četiri točka.

Audi A8L Horch

Automobil se bazira na MLB Evo platformi, pri čemu su u konstrukciji pored čelika i aluminijuma korišćeni i magnezijum i ugljenična vlakna.

Audi A8L Horch

Za A8 u Audiju inače navode da je ovaj model kombinacija britanske elegancije, italijanskog sportskog automobila i nemačke pouzdanosti.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 2173Komentari