home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Osvežena Mazda MX-30

17 Maj 2022 - 09:30 Noviteti Link
Mazda MX-30

Ažurirana verzija prvog potpuno električnog proizvodnog vozila kompanije, Mazde MX-30 za 2022. godinu, kreće u prodaju u Evropi u julu.

Mazda MX-30 za 2022. sada ima poboljšane performanse punjenja i funkcionalnosti napajanja, poboljšanja zvuka EV pogona i nove opcije za spoljašnje sheme boja i unutrašnje obloge.

Tehnička ažuriranja Mazde MX-30 čine je još jednostavnijom za korišćenje. Ovo baterijsko električno vozilo (BEV) sada podržava trofazno 11 kW normalno punjenje izmeničnom strujom, navodi Tportal.hr.

Verzija brzog punjenja istosmernom strujom je takođe poboljšana povećanjem maksimalne snage koju vozilo može prihvatiti s 40 kW na 50 kW. Time je smanjeno vreme brzog DC punjenja za deset minuta, na samo 26 minuta.

EV zvuk MX-30 pomaže vozačima da podsvesno prepoznaju količinu obrnog momenta koju stvara pogonska jedinica. Za 2022., frekvencija zvuka je dodatno optimizovana kako bi bila slična drugim zvukovima koji se čuju dok automobil radi, kao što su točkovi i buka vjetra - tako da vozači mogu da prepoznaju količinu obrtnog momenta na prirodan način bez ikakvog osećaja zvuka biti neobičan.

Uz postojeće Modern confidence (bela) i Industrial vintage (braon) sheme boja enterijera, 2022 MX-30 uvodi novi urbani izraz potpuno crne obloge koja unosi oštar stil u dizajn. Novu, potpuno crnu unutrašnjost oživljavaju sivo-beli detalji na presvlakama od traper tkanine i tamno braon konzolama i oblogama na vratima.

Mazda MX-30

Broj višebojnih shema boja je povećan na četiri, s Jet Black i Mazdinim novim Zircon Sand asortimanom.

Uparen s potpuno crnim enterijerom Urban expression, Zircon Sand je prirodna bež boja inspirisana cirkonskim peskom, koja odražava Mazdino nasleđe u proizvodnji kalupa za livenje. Druga nova višebojna shema boja spaja Jet Black karoseriju i krov sa srebrnim okvirima stubova i, još jednom, potpuno crnu unutrašnjost. Osim toga, postojeća višebojna shema spoljašnje boje Soul Red Crystal sada je takođe uparena s potpuno crnim gornjim delom za sportskiji izgled.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Mazdačitanja : 324Komentari