home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Electric Brands Evetta Openair

Ovaj retro automobil se zove Evetta Openair i radi se o kabriolet verziji modela Evetta iz kompanije Electric Brands.

Evetta jeste veoma slična Microlinu, ali nije delo kompanije Micro, već dolazi iz Electric Brandsa. Kao i Microlino, standardna Evetta je električni automobil sa izgledom klasične BMW-ove Isette iz 1950-ih.

Kako bilo, ovaj mali automobil je dugačak samo 2,48 metara i nema meki krov, već samo tvrdi krov koji se može ukloniti. A ako uklonite krov, ostaje samo malo vetrobransko staklo, kao što se može videti sa jedine spoljašnje slike.

Kao i kod Isette i normalne Evette, u Evettu Openair se ulazi sa prednje strane nakon otvaranja ulaznih vrata.

Electric Brands Evetta Openair

Unutra, prema jedinoj slici kokpita, automobil ima šik retro izgled sa volanom koji izgleda kao da je napravljen od drveta, ali je očigledno prekriven kožom.

Kabriolet je opremljen baterijom od 18 kWh, koja bi trebalo da obezbedi domet do 200 km, dok je maksimalna brzina 90 km/h.

Generalno, proizvođač preporučuje otvorenu verziju prvenstveno za grad: „Sa dometom do 200 kilometara i maksimalnom brzinom od 90 km/h, automobil je idealno opremljen za grad.“

Model Evetta Openair First Edition je ograničen na 999 komada. Prednarudžbine su već moguće putem interneta ili preko jednog od 250 dilera u Nemačkoj. Kako se navodi na sajtu, Evetta Openair košta 33.333 evra. Isporuke bi trebalo da počnu sredinom 2023. godine.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 327Komentari