home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda ZR-V

Honda je potvrdila da će novi krosover ZR-V biti u prodaji u Japanu od aprila 2023. godine, dok se njegov dolazak u Evropu očekuje krajem sledeće godine.

Prvobitno predstavljen u martu kao deo prezentacije strategije elektrifikacije, ZR-V je dizajniran sa fokusom na privlačenje mlađih kupaca, i kao takav dolazi sa „sportskim i ekspresivnim“ dizajnerskim elementima, poboljšanom dinamikom, praktičnošću i agilnošću.

Honda ZR-V

Slovo Z u nazivu inače potiče od Hondine želje da zadovolji „potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvima“.

Honda ZR-V

Kako navodi britanski Autocar, ZR-V se u Japanu nudi sa benzinskim i hibridnim pogonom; prvi je 1,5 litarski četvorocilindrični turbo benzinac, a drugi kombinuje 2,0 litarski benzinac sa dva električna motora. Očekuje se da će hibrid biti jedina opcija za ZR-V u Velikoj Britaniji, i to sa 181KS i 314 Nm  obrtnog momenta.

I benzinski i hibridni model su upareni sa CVT menjačima koji isporučuju snagu preko prednjih ili sva četiri točka, u zavisnosti od specifikacije.

Honda napominje da je krosover „sportski i lični“ i „prave veličine sa prostorom i korisnošću za avanturističko bekstvo za vikend“.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 353Komentari