home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nepunih šest meseci nakon limuzine, Renault Talisman dobio je karavan izvedbu, nazvanu kod nas Grandtour. Posve očekivano, uzevši u obzir da je u segmentu ovakva karoserija često traženija od trovolumenske

Nova strategija Renaulta u poslednjih par godina mogla bi se rezumirati kao "proizvodimo samo ono što se prodaje"! Rezultat ovakve politike je izbacivanje pojedinih karoserija, kao što su kupei i kabrioleti, evidentno atraktivnih formi, ali ekonomski neisplativih.

Kod novog Megana tako nećemo videti CC izvedbu (Coupe Cabriolet), kao ni verziju sa troje vrata, što se odnosi i na ovde predstavljeni Talisman. Nekadašnja Laguna Coupe, uprkos privlačnim oblinama nije postigla očekivani uspeh, kao uostalom ni sama Laguna. Verovatno iz tog razloga Renault je odlučio promeniti nasledniku čak i ime, kao i da se nakon više decenija odrekne hečbek koncepta u najvišem segmentu koji poseduje (setite se samo Renaulta 16, 20 i 30, Safrana, Vel Satis....).

Da rezimiramo, završeno je sa eksperimentisanjem i "orginalnošću", Talisman od sada postoji samo kao klasična trovolumenska limuzina i karavan, po ugledu na većinu konkurenata. Tim bolje po poslednje navedeni, ukoliko se zna da je na pojedinim tržištima, kao što je nemačko, italijansko i u zemljama Skandinavije, ovakav tip karoserije predstavlja između 70 i 90 % prodaje u segmentu. Što se tiče limuzine, sa kojom smo se družili početkom godine, utisci su bili veoma pozitivni, posebno na estetskom planu. I koliko god da ova izgleda prestižno i nadasve impozantno, karavan je još impresivniji! Retko uspešna integracija prtljažnika izvedena je tako da se sačuva stil i praktični aspekt. I sve to bez značajnijeg povećanja dužine (+16 milimetara), iako treba napomenti da je sa 4,85 metara limuzina jedna od najdužih u segmentu.

Kompletan članak pročitajte na sajtu Vrelegume.rsčitanja : 2035Komentari

Ovaj auto odma dati moronu na probu. On je za ovaj SW segment tata mata.

Autor Oktopod 30 Jun 2016, 22:22

Ne bih ga ja "na probu". Ja bih ga "za stalno" :)
Mislim da sam prethodna dva dana u BG video Talisman (sedan) četiri puta. Kao da su "klonirani".

Autor moron 30 Jun 2016, 22:48

Ima ga u Lazarevcu, crni, pa odsjaj na braon. Preterano mnogo hroma u masci hladnjaka.
Pozadi je mišićav i prosto je sexy, ali napred je moglo malo manje kičerice

Autor LAcity 30 Jun 2016, 22:58

Kako vrijeme prolazi , sve sam više ubjeđenja da su ove LED kljove višak i samo nagrđuju liniju , ostalo sve 5.
Isto važi i za Megana.

Autor Đorđe 30 Jun 2016, 23:22

Djordje
da, ja sam to rekao za Megan cim sam video prvu fotku, visak i tacka.
Mada to je nebitno s obzirom koliko je skucen u kabini. Ako je i Talisman takav, Superb ce ga pojesti za dorucak...

Autor carobnjak 30 Jun 2016, 23:48

1.6 motor. Cirkus

Autor S 01 Jul 2016, 15:52