home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kultni model iz Zemlje izlazećeg sunca skreće pažnju novom RF verzijom čiji zaštitni znak predstavlja autentično koncipirani tvrdi sklopivi krov. A kako se ovaj potpuno novi element uklopio u tradicionalne vrednosti Mazdinog dvoseda, imali smo prilike da proverimo na međunarodnoj prezentaciji u Barseloni

Laki sportski dvosedi sa otvorenim krovom stekli su veliku popularnost tokom ’60-ih i ’70-ih godina prošlog veka, posebno u Britaniji i u mediteranskom delu Francuske. Ali, vremenom lagano su počeli da „klize“ prema marginama da bi na koncu iščezli sa scene. Tako je bilo sve do kraja osamdesetih i pojave Mazdinog modela MX-5, poznatije kao Miata, koji je odmah prirastao za srce mnogim zaljubljenicima u ovu specifičnu sortu automobila.

To kao da je bio okidač za njihovu reinkarnaciju, pa su stopama Japanaca krenuli i mnogi drugi proizvođači. Tako se u poslednjih dvadesetak godina pojavila čitava plejada roadstera. U međuvremenu je počelo nadmetanje, mahom među evropskim premijum „igračima“, ko će ponuditi snažniji, brži, luksuzniji i prestižniji roadster.

Kompletan članak pročitajte na sajtu Topspeed.telegraf.rsčitanja : 382Komentari