home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Za Rolls-Royce je nova zora osvanula pre godinu i po dana, na Salonu automobila u Frankfurtu, kada je svetu predstavljen super-luksuzni kabriolet Dawn. Ekskluzivnu priliku da se bolje upoznamo sa automobilom čije ime u prevodu na naš jezik znači zora, tj. početak novog dana, imali smo u Budimpešti.

Matematika je egzaktna nauka, izuzev kada je u priču umešan Rolls-Royce i glavni dizajner vozila ove marke, Žil Tejlor. Pažjivo proučavajući želje kupaca super-luksuznih automobila, pogotovo onih zaintersovanih za kupe-kabriolet ili “drophead” verzije kako u Goodwoodu često kažu, došlo se do neke sasvim „nove matematike“ po kojoj dva plus dva nisu uvek četiri!

Sad se sigurno pitate kako je to moguće. E, pa moguće je… Jer, dva sedišta napred za vozača i suvozača pružaju puni komfor i čuveni „RR“ doživljaj, dok su ona dva pozadi pre za decu ili putnike nižeg stasa, budući da mesta za noge nema onoliko koliko bismo inače očekivali. A to je tako, jer ogromni „meki“ krov, koji je uzgred rečeno, toliko dobro izolovan da nema šumova vetra i spoljne buke kada je podigunut, morao je negde biti „uskladišten“ kada se kupe transformiše u kabriolet.

Kompletan članak pročitajte na sajtu Topspeed.telegraf.rsčitanja : 421Komentari