home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Ruska prestonica je prošlog vikenda po prvi put  bila domaćin Svetskog Superbike šampionata. Pobedu u prvoj trci je zabeležio Tom Sykes na Kawasakiju, dok je u drugoj trci bolji bio Marco Melandri na BMW-u.

Sykes je u prvu trku krnuo sa druge startne pozicije, ali ubrzo se probija na prvo mesto koje ne ispušta do kraja. Melandri kroz cilj prolazi na drugoj poziciji sa 8,8 sekundi zaostatka, a treće mesto osvaja Max Biaggi.

U drugu trku Sykes ponovo odlično kreće i drži vodeću poziciju većim delom trke, ali Melandri se konstantno približavao, da bi u 15. krugu preuzeo vodeću poziciju. Biaggi, koji je prvu trku završio na podijumu, u drugoj trci pre poslednje krivine u devetom krugu greši i udara u zadnji kraj motocikla Leona Halsama. Obojica padaju sa motora i završavaju trku.

Još jedan pad dogodio se u poslednjem krugu trke kada Lavertyju proklizava zadnji kraj motocikla i tada ruši Jonathana Rea, koji uspeva da se vrati u trku i završava na sedmoj poziciji.

Nakon ovog vikenda vodeći je Melandri sa 308.5 bodova, ispred Biaggija sa 290 bodova i Sykesa sa 267.5 bodova. Sledeća trka se vozi 9. septembra na Nirburgringu.

Izvor: Automoto-portal.hrčitanja : 719Komentari

sta radi BMW...prosli vikend nirburgring u dtm sampionatu,sad superbajk...dominiraj.

Autor bmw serija 8 27 Avg 2012, 17:30

Napokon titula.

Autor S1000RR 27 Avg 2012, 17:52

Нинџа десетка !

Autor ПИТБУЛ 27 Avg 2012, 17:56