home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

30 Nov 2018 - 00:18 Sport Link
Botas

Volf: Botas želi da nestane

Šef ekipe Mercedesa Toto Volf rekao je da Valteri Botas ne može da dočeka zimsku pauzu da bi se oporavio posle razočaravajuće sezone u Formuli 1.

Botas nije ostvario nijedan trijumf u ovogodišnjem šampionatu, pošto mu je pukao pneumatik u finišu trke u Bakuu, a potom je zbog timskih naredbi ostao bez pobede u Sočiju. Tokom većeg dela sezone Finac se mučio da bude blizu nivoa na kojem je njegov timski kolega Luis Hamilton, zbog čega je tek završenu sezonu okarakterisao svojom najlošijom u karijeri.

Volf, međutim, ne vidi veliki problem, ali priznaje da su stavljanje tačke na ovu sezonu i fokusiranje na naredni izazov ono što je Botasu potrebno.

"Rekao mi je da želi da nestane, da ode kući i napuni baterije. Da zaboravi, da se oporavi i spremi i vrati se dogodine. Sezona je bila duga i razumem njegovu frustraciju", istakao je Volf, a prenosi "Autosport".

Botas je istakao da misli da će mu vreme kod kuće pomoći da povrati mentalnu energiju koju je izgubio ove sezone.

"Voleo bih da mogu da nestanem, ali ću za tri nedelje započeti odmor, tako da me čekaju još tri nedelje različitih obaveza. Moram to da prebrodim i onda ću imati četiri nedelje da sagledam sezonu i vratim energiju koju sam izgubio", naglasio je Botas.

Volf veruje da se Botasova sezona rasplala onog trenutka kada mu je bilo jasno da nema šanse u borbi za titulu.

"Što se tiče vozača, čim više nemaju šanse za titulu, oni padnu. I mislim da smo to videli kod njega ove godine", rekao je Volf.

Izvor: Sportklub.rs

Vajting: Ne treba nam dozvola za menjanje pravila

Ratifikacija izmene pravila za 2021. godinu u Formuli 1, ne treba da čeka zajedničko odobrenje „Strateške grupe” i „komisije za Formulu 1” (čitaj timova), kaže Čarli Vajting, direktor FIA.

Po njemu, razlog je jednostavan, pošto dogovor o saradnji između ova dva tela ističe 2020. godine, a kako sam tvrdi, novog nema ni na vidiku. A i pravila se menjaju za 2021.

Glavno promena bila bi vezana za veličinu pneumatika, jer se uveliko razmatra prelazak na 18-inčne gume.

„To je deo paketa pravila za 2021. godinu i on ne mora da dobije zeleno svetlo timova, ili „Strateške grupe”. Mislim da su se svi već saglasili sa upotrebom 18-iničnih pneumatika i da već negde planiraju takve promene. Ne mislim da će iko biti iznenađen i da će se iko protiviti ovoj odluci”, otkrio je Vajting.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 961Komentari