home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hamilton

Kako prenosi Sport Klub, posle osvajanja šeste titule šampiona sveta u Formuli 1 Luis Hamilton je poručio da mu je 2019. godina bila najbolja do sada. Kaže da je pokušao da aktuelnu godinu započne kao što je prošlu završio.

Luis Hamilton je ove godine trijumfovao na deset trka, a na samo tri mu se desilo da ne zavšri na pobedničkom postolju. Britanac je u nekoliko navrata pokazao da je ubedljivo najbolji vozač trenutno u Formuli 1, a čoveka koji je trebalo da mu bude glavni konkurent, Sebastijana Fetela je ostavio 151 poen iza sebe na dve trke do kraja šampionata.

"Definitivno mislim da mi je 2019. godina najbolja do sada. MIslim da je prošla godina bila samo konstantan rast i mislim da  je ove godine taj rast nastavljen, Međutim hteo sam da obezbedim da počnem ovu sezonu kao što završio prošlu. Tako je ostalo kroz celu sezonu", kaže Luis Hamilton.

"Ako pogledate, bio sam konzistentan kroz kvalifikacije, nije da sam imao spekatakularne pol pozicije kao prošle godine ali bio sam u drugom redu u najvećem broju situacija, osim ovog vikenda. Osim Hokenhajma, oprostiću sebi taj vikend jer nisam bio 100 odsto. Radim na remek delu koje nisam sasvim završio. Treba vremena kako bi se savladala veština, a ja imam osećaj da je i dalje savladavam i još imam posla. Ima još delova ove slagalice koje treba da dodam. Biće uspona i padova ali osećam kao da imam najbolje oruđe trenutno", rekao je Hamilton.

Britancu fali samo jedna titula da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom, kao i samo još osam pobeda na trkama da dostigne cifru koju ima legendarni Nemac.

"Uvek sam pričao da mi to nije cilj. Ne mislim o rekordima i tim stvarima. Uvek sam mislio da je veoma daleko njegov rezultat i da uopšte priđem tom broju koji ima Mihael. Nekad je delovalo da je veoma daleko a sada deluje blizu, međutim i dalje je rekord udaljen. S obzirom na izazove koji slede i na rad ostalih timova, biće potrebno još mnogo neverovatnih nastupa. Ne želim da razmišljam o sedmoj tituli jer uživam trenutno. Ne mislim šta će se desiti na kraju sledeće ili 2021. godine, mislim da mogu da rastem i da napravim još više u Formuli 1. Trenutno fokusiram se da budem spreman, zdrav i da se smejem što više i da uživam u ovom divnom putovanju kog zovemo život".

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 340Komentari