home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Braća Koronel voze 2020 Dakar reli

Braća Tim i Tom Koronel učestvovaće na Dakar reliju, koji će se iz Latinske Amerike preseliti Saudijsku Arabiju. Taj podatak neće najteži trkački ispit na svetu učiniti lakšim, a start je planiran za 5. januar iz luke Jedah na Crvenom moru.

Braća Koronel i ove godine voze bagi koji je dobio ime “Zver”, ali će 2020. nositi oznaku 3.0 jer je značajno unapređen.

“Još od februara radimo na našem vozilu, tada smo napravili spisak ba osam strana šta sve mora da se unapredi. U Saudijskoj Arabiji ćemo voziti više kroz divljinu, pa smo poradili na pouzdanosti, jer će biti manje ljudi na rutama koji mogu da pomognu”, rekao je Tim, koji je upravo završio učešće u holandskom “Survajveru”.

Tomu je ostala još jedna trka u Svetskom kupu turing automobila, ali je njegov fokus već na Dakaru.

“Imamo ozbiljan problem. Postali smo zavisnici od Dakara. Da mi je neko rekao da će se to dogoditi pre tri godine, rekao bi mu da je nemoguće”, dodao je mlađi blizanac.

“Organizatori nas uvek iznenade, verujem da će tako biti i sada. Na primer, poslednja etapa je uvek najteža, a ovu nikad niko nije vozio. Za nas će činiti veliku razliku pesak u Saudijskoj Arabiji koji je značajno različi u odnosu na onaj u Južnoj Americi”.

Braća smatraju da su se dobro pripremili za predstojeći endurans izazov i da je “Zver 3.0” spreman.

“Ekipa je 90 odsto ista kao prošle godine, postajemo sve jači iz sezone u sezonu. Podržali su nas i svi sponzori, što je znak da radimo nešto zaista dobro. Svi smo posvećeni ovom projektu, pa nam sve to veoma znači i u emotivnom smislu”.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 336Komentari