home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VN Kine Botas

Kako prenosi Sport Klub, sportski zvaničnici grada Šangaja preporučili su otkazivanje svih sportskih događaja zbog epidemije koronavirusa, čime je dodatno dovedeno u pitanje održavanje Velike nagrade Kine.

Trka u Šangaju bi trebalo da bude četvrta po redu ove sezone, a zakazana je za 19. april. Za ovu nedelju planirani su razgovori sa čelnicima Formule 1 zbog zabrinutosti da bi Velika nagrada Kine mogla da bude dodata na spisak dešavanja koji su odloženi ili otkazani.

Sportska generalna asocijacija Šangaja je svih sportskim telima poručila da otkažu sve događaje dok se epidemija je okonča i „formuliše plan za sprečavanje epidemije da bi se izbegle unutrašnje infekcije“.

„Organizacije bi takođe trebalo da primene sistem svakodnevnog upravljanja higijenom i ojačaju zdravstveno obrazovanje kako bi podstakli zaposlene da se zaštite“, navodi se u saopštenju.

Skoro 500 ljudi umrlo je od koronavirusa u Kini, a najveći broj žrtava zabeležen je u Vuhanu, odakle je krenula epidemija krajem prošle godine. Vuhan se nalazi oko 800 kilometara od Šangaja.

Veliki broj sportskih događaja otkazan je poslednjih nedelja u Kini, a između ostalog Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje je trebalo da bude održano u martu, pomereno je za narednu godinu. Takođe je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju za košarkašice iz Vuhana izmešten u Beograd.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 183Komentari