home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Formula 1 AUS

Kako prenosi Sport Klub, organizatori Velike nagrade Australije, koja bi po tradiciji trebala da otvori sledeću sezonu Formule 1, komentarisali su glasine da ova trka neće biti održana zbog pojave koronovirusa.

A sve posle vesti o odlaganju Velike nagrade Kine, koja je trebalo da se održi od 17. do 19. aprila.

Prema rečima organizatora trke u Melburnu, trenutno nema razloga da se trkački vikend otkaže.

„Širenje koronovirusa zabeleženo je u Italiji i Južnoj Koreji, ali je u isto vreme i lokalizovano. Nama je najvažnije zdravlje učesnika VN Australije i zato pažljivo pratimo situaciju. Čelnici Formule 1 potvrdili su da će naša trka biti održana i očekujemo ih sve naredne nedelje u Melburnu”, rekli su organizatori.

Velika nagrada Australije održaće se od 13. do 15. marta.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: arhiva / EPA

Binoto priznaje: Motor nam nije jak kao prošle godine

Ferari na testiranju nije imao najbolje rezultate kao prošle godine. To međutim uglavnom ne mora ništa da znači jer ekipe znaju da kriju karte pred početak sezone, a šef Ferarijeve ekipe ipak priznaje da ove sezone njihov agregat nema toliku snagu.

Utisak sa novog testiranja je da Ferarijev bolid SF1000 nema toliku snagu na pravcima koliko je pouzdaniji u krivinama. Ovo priznaje i šef ekipe Matia Binoto.

 "Što se tiče snage motora, nije to kao prošle godine. Bili smo fokusirani na pouzdanost i nekako to čini da je brzina manja. Aerodinamika bitno utiče na brzinu. Kada tražiš veću brzinu onda moraš da vodiš računa o aerodinamici i snazi motora. Radićemo na obe stvari u budućnosti sigurno", rekao je Matia Binoto.

Šef italijanske ekipe kaže i da Ferari nikako ne krije potencijal svog agregata.

"To je naša prava mogućnost. Teško je razdvojiti šta je do aerodinamike šta je do snage, ali imamo manju brzinu u odnosu na konkurenciju. Sa jedne strane to je zbog aerodnimike sa druge zbog programa pouzdanosti".

Novi šampionat Formule 1 počinje za deset dana, a 15. marta je prva Velika nagrada i to u Australiji u Melburnu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 218Komentari