home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rikardo i Fetel

Kako prenosi Sport Klub, šef Renoa Siril Abitebul rekao je da ne negira da bi njegov tim mogao da angažuje Sebastijana Fetela od naredne sezone, ali da mu je prioritet da zadrži Danijela Rikarda.

Australijancu ugovor ističe na kraju sezone, a poslednjih nedelja dovodi se u vezu s Ferarijem u slučaju da četvrostruki svetski šampion napusti italijanski tim.

I Reno i Rikardo se nadaju boljim rezultatima ove sezone nego što je slučaj bio prethodne godine, kao i da će to biti dovoljno da se saradnja nastavi.

“Ne bih želeo da kažem ne, pošto je on sjajan vozač i veliki šampion. Radili smo zajedno na razvoju motora, osvajali smo titule zajedno”, rekao je Abitebul na pitanje da li je Nemac opcija za Reno ili ne, “Ali, više bih želeo da radim sa budućim vozačima, nego bivšim. Teško je to objasniti, pa ne bih da ispadne da to mislim o Sebastijanu. Imamo i svoju akademiju, možda ćemo imati neke dobre polaznike za 2021. ili 2022. godinu. Moramo da imamo to na umu, stvorili smo tu akademiju 2016. s ciljem da jedan od vozača stigne do Formule 1 2021. Ona stiže, tu je Kristijan Lundegor, on je opcija, čeka ga sezona u Formuli 2, ali i nas ova sa Danijelom”.

Abitebul je istakao da je jasno da će Rikardovu budućnost odrediti Renoova forma, iako će odlaganje početka sezone sigurno dovesti do odlaganja u donošenju odluka.

“Moramo da zadržimo Rikarda zasnovano na dobroj osnovi, onome što delimo. Projekat je ono što je važno. Odgovaram na ovo pitanje bez praktičnog odgovora, ali moramo da sačekamo i vidimo kako će proteći prve trke. Da li smo napravili korak napred? Da li smo povratili malo samopouzdanja u odnosu na prošlu godinu? Da li se i dalje dobro navikava na tim? Ako osećamo da imamo dugoročan projekat, zašto da ne?”, istakao je šef francuskog tima.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Mark Thompson/Getty Imagesčitanja : 195Komentari