home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

7 Apr 2020 - 23:52 Sport Link
Rosberg

Rozberg: Maks ima veće šanse za titulu u kraćoj sezon

Kako prenosi Sport Klub, nekadašnji svetski šampion u Formuli 1 Niko Rozberg veruje da će potencijalno smanjenje broja trka pogodovati Holanđaninu Maksu Ferstapenu u borbi sa Luisom Hamiltonom oko šampionske titule.

Formula 1 bi nekako mogla da odložene trke ugura u raspored, ali bi verovatno kalendar morala da proširi i na 2021. godinu.

Ukoliko čelnici Formule 1 to ne žele, onda će 2020. biti znatno kraća seozna, a Niko Rozberg smatra da bi to bile odlične vesti po mladog Maksa Ferstapena.

"To uvećava šanse da neko bude iznenađujući šampion jer ako ima manje trka onda sreća igra veću ulogu. Verovao sam da Red Bul i Maks mogu da idu po titulu ove godine i da mogu da iznerviraju Mercedes. Ako bi sezona bila kraća onda bi šanse bile još veće", kazao je Niko Rozberg.

Niko je inače poslednji koji je pobedio Luisa Hamiltona u trci za šampionsku titulu, a bilo je to 2016. godine kada je za samo pet poena bio bolji od timskog kolege. Rozberg se odmah posle tog trijumfa povukao iz Formule 1.

Izvor: Sportklub.rs

Odložena i trka za Veliku nagradu Kanade

Trka za Veliku nagradu Kanade deveta je u kalendaru Formule 1 koja je zvanično odložena.

Trka za Veliku nagradu Kanade koja je bila na rasporedu 14. juna odložena je, potvrđeno je zvanično u utorak. To je deveta trka ove sezone koja neće biti vožena po planiranom rasporedu, napravljenom pre padnemije koronavirusa.

Iz Formule 1 najavili su da će uraditi sve što je u njihovoj moći da pronađu novi termin za održavanje trke.

U razmatranju pravljenja novog kalendara u Formuli 1 svakako u obzir uzimaju i klimatske uslove. Kada je prvi put bila u kalendaru Velika nagrada Kanade održana je u oktobru u Montrealu (1978. godine), da vozilo se i poslednje nedelje septembra tri vezane godine, da bi od 1982. godine termin za trku u Kanadi bio pomeren na sredinu juna.

Odlaganje trke u Kanadi znači da je sada prva sledeća trka koja bi mogla da se održi ove sezone Velika nagrada Austrije koja je zakazana za 5. jul. Iza nje sledi Velika nagrada Britanije zakazana za 19. jul. Iz Silverstona su već najavili da će o održavanju trke odlučivati krajem aprila.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 202Komentari