home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Supra

Toyota Team Castrol TOM’S Racing Supra, koja se takmičila devedesetih godina prošlog veka u Japan Grand Touring Car Championshipu, uskoro bi trebalo da bude restaurirana.

Legendarni automobil je pronađen u skladištu u japanskom regionu Chugoku gde je bukvalno trunuo godinama zbog nepažnje. Supra s brojem 36 je učestvovala u sezoni 1998., a vozili su je vozači Masanori Sekiya i Norbert Fontana.

Iako spolja ne izgleda toliko loše, surova realnost je da automobil nema četvorocilindrični 3SGTE motor, a i karoserija je otećena. To znači da je parkiran verovatno odmah nakon trke, a ponovo je privukao pažnju nakon više od 20 godina i sada mu očajnički treba restauracija.

Kako bi se automobil restaurirao TOM's Racing je pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava na sajtu koja je sličan Kickstarteru. Sajt se zove Makuake, a za restauraciju eksterijera i enterijera će biti potrebno oko 94.000 dolara. Međutim, na mehanički deo se mora uložiti 282.000 dolara. Cilj kampanje je da se prikupi oko 467.700 dolara za potpunu restauraciju Supre s poželjnim zelenim i crvenim Castrolovim nalepnicama.

Najmanja donacija iznosi 47, a najveća 94.000 dolara. Velikodušni donatori imaju nekoliko benefita kao što je graviranje imena na ECU jedinicu, poziv na predstavljanje restauriranog automobila, kao i dan vožnje na stazi.

Čak i donatori najmanjih iznosa nešto dobijaju, a to je nalepnica s imenom na sajtu tokom procesa restauracije.

Izvor: Klix.bačitanja : 317Komentari