home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

15 Avg 2020 - 07:30 Sport Link
Hamilton

Hamilton bi dao sedmu titulu za promene

Luis Hamilton ove godine ima priliku da izjednači rekord Mihaela Šumahera u Formuli 1 i da osvoji sedmu titulu šampiona sveta. Britanac ipak kaže da su mu neke stvari od toga bitnije, prenosi Sport Klub.

Od kada je ubijen afroamerikanac Džordž Flojd, Luis Hamilton je jedan od najvećih zagovornika rasne jednakosti. Podigao je dosta prašine svojim izjavama, a Britanac je i dalje stava da je jednakost i različitost u sportu veoma važna.

"Kada se povučete i imate jednu ili dve ili ko zna koliko titula šampiona, šta to stvarno znači? Ne znači ništa. Poenta je šta radiš sa njima, kakav uticaj možeš da imaš da one zaista nešto znače. Osećam da ne bih učinio uslugu svojim ljudima, porodici, pratiocima ako ne bih... Okej pobeđujem i možemo da se dobro provedemo zbog toga, ali možemo da pošaljemo poruku promene, takav sam", rekao je Hamilton.

Njega su pitali i da li bi menjao sedmu titulu šampiona kako bi se promene desile, na šta je kratko odgovorio da bi to sigurno učinio. Rekao je i da mu ga je inspirisao Ajrton Sena.

"Gledao sam ga kad sam bio klinac i nisam shvatao gde je bio u životu jer ja nisam bio tamo. Imao je veliki uticaj, pomerio je čitavu naciju. Ne samo naciju, već i ljude širom sveta, to me je dirnulo i motivisalo me je da radim ono što je on radio. Sada sam sličnih godina kada je on preminuo i više sam svestan okruženja i šta se dešava širom sveta. Ne znamo koliko nam je života ostalo, ne pretpostavljam da ću živeti 90 godina. Zato hoću da iskoristim svaki dan".

Izvor: Sportklub.rs

Volf: Nije da idem, ali sam u trenutku razmišljanja

Prvi čovek Mercedesove ekipe u Formuli 1 Toto Volf je govorio o svojoj budućnosti, ostanku u "najbržem cirkusu na svetu" kao i o mogućim razlozima da napusti ili promeni svoju trenutnu funkciju.

Pod Toto Volfom Mercedes je napravio veliku dinastoiju i eru vladavine u Formuli 1. Njegov ugovor sa Mercedesom ističe na kraju aktuelne sezone, a sa predsednikom Dajmlera Olom Kalenijusom je razgovarao o budućem angažmanu.

"Mnogi faktori postoje zbog kojih bih ostao. Nema razloga da ne nastavim, ali videćemo u kojoj ulozi. Želimo da tim radi najbolje moguće i hoćemo da vidimo kako tim napreduje. Uživam u ulozi i plan mi je da nastavim ali ne bih da budem u sitauciji u kojoj smo veoma dobri pa postajemo dobri", rekao je Toto Volf koji se osvrnuo i na izjave Luisa Hamiltona koji ne želi da produži saradnju sa Mercedesom dok to ne učini i Volf.

"Najbolja stvar koju može da uradi je da ostane i to želi. Ima mogućnost da napravi veliki uspeh i laska kada kaže da to zavisi od mog rada, ali ja mu ne trebam. Nisam ništa odlučio, razgovori postoje i pozitivni su i uživam u njima. Ne želim da spinujem i da vam kaže da odlazim jer to nije istina. U trenutku sam razmišljanja, gde Formula 1 ide, šta se dešava sa pandemijom i takođe imam neke lične razloge", kaže Volf.

Njegova supruga Suzi inače vodi tim u Formuli E i poručuje da misli i tome. Takođe je poručio da je imao razgovore sa prvim čovekom Formule 1 Čejsom Kerijem i poručuje da je Mercedes spreman da potpiše Konord sporazum. To je inače ugovor između timova i Formule 1.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 318Komentari