home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Vesti iz Formule 1

4 Sep 2020 - 00:45 Sport Link
Kler Vilijams

Porodica Vilijams napušta tim

Kako prenosi Sport Klub, u rukovodećoj strukturi Vilijams rejsinga više neće biti članova porodice Vilijams, koja je osnovala tim pre 43 godine.

Ser Frenk je osnovao Vilijams rejsing 1977. godine. Ipak, posle nekoliko teških godina, on i njegova kćerka Kler, zamenica direktora, napustiće tim. Ekipom će rukovoditi Dorilton kapital, koji je pre oko mesec dana postao novi vlasnik.

Porodica će zvanično napustiti tim posle trke za Velikunagradu Italije u Monci.

"S obzirom na to da je budućnost tima sada osigurna, pravo je vreme da se povučemo. Našoj porodici Vilijams je uvek bio prioritet. Ipak, sada je pravo vreme da prepustimo čelne pozicije i pružimo novim vlasnicima priliku da voode tim u budućnosti", poručila je Kler.

"Bavimo se ovim sportom više od četiri decenije. Izuzetno smo ponosni na dosadašnje rezultate i ono što ostavljamo iza sebe. Oduvek smo u ovom poslu bili iz ljubavi, tako da odluku nismo doneli olako".

Porodica je 43 godine vodila tim. Ipak, krajem maja meseca Vilijams je počeo sa traženjem novog strateškog partnera i pronašao ga je u Dorilton kapitalu.

"Poštujemo odluku Kler i porodice Vilijams da napuste tim. Ponsni smo što ćemo upravo mi uvesti Vilijams u uzbudljivu sledeću fazu ovog sporta", poručio je Metju Savedž, direktor Dorilton kapitala.

Vilijams je osvojio devet titula u konkurenciji konstruktora, a sedam u konkurenciji vozača. Ipak, poslednje dve sezone tim je bio poslednji u šampionatu.

Izvor: Sportklub.rs

Sainc: Ne postoji loše vreme za prelazak u Ferari

Španski vozač Karlos Sainc istakao je da ne žali zbog svoje odluke da pređe u Ferari, iako nekadašnji gigant ove sezone ne beleži dobre rezultate.

Španac će od sledeće sezone biti u timu Ferarija.

Italijanski tim ove sezone ne beleži rezultate koji se od njega očekuju, nalazi se tek na petom mestu u poretku konstruktora sa samo 61 bodom.

Zbog toga je novinare zanimalo da li je Sainc zažalio zbog odluke da napusti Meklaren na kraju sezone.

"Ne, zadovoljan sam svojom odlukom. Siguran sam da ljudi u Ferariju znaju šta rade i kakvi su im planovi za budućnost, a već smo imali prilike da vidimo da znaju da naprave veoma dobar bolid", rekao je 26-godišnjak.

"Iskreno, ne postoji loše vreme za prelazak u Ferari. To je jedinstveno iskustvo i sigurno želja svakog vozača u Formuli 1. Pitajte me 100 puta, uvek ću pristati".

Naredna trka voziće se u Monci ovog vikenda. Veliku nagradu Italije moći ćete da pratite na našim kanalima.

Izvor: Sportklub.rs

Za dve godine stiže igrana serija o Seni

Netfliks je objavio da će 2022. godine objaviti miniseriju od osam epizoda u kojoj će glavna tema biti život i karijera legendarnog brazilskog vozača Formule 1 Ajrtona Sene.

Serija će biti urađena u saradnji brazilske kuće Gulane i porodice Sena koja je omogućila pristup jedinstvenim podacima i jedinstvenom sadržaju za ovaj projekat.

Osam epizoda će pokazati intimnost čoveka koji je postao nacionalni heroj i koji je osvojio svet, a takođe će gledaoci moći da se upoznaju sa porodicom trostrukog šampiona u Formuli 1. Netfliks inače na ovaj način održava svoje interesovanje za Formulu 1 zato što u 2020. godini snima treću sezonu serije "Drive to survive".

Nova serija o Seni će početi sa Ajrtonovom selidbom u Britaniju gde je 1981. počeo da vozi u Formuli Ford, a završava se smrću legende Formule 1 1994. godine na Velikoj nagradi San Marina.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 674Komentari