home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Markesi

Mlađi brat Marka Markesa Aleks prošle sezone je debitovao u kraljevskoj klasi i nije bilo lako. Uprkos mnogim savetima koje je dobio od starijeg brata.

– Dao mi je hiljade saveta. Morao sam da ga zamolim da prestane, jer mi je i ovo teško da procesuiram – rekao je mlađi Markes, a prenosi Sport Klub.

Iako je završio tek kao 14. prošle sezone i izgubio mesto u fabričkom timu Repsol Honde, ipak je sa dva podijuma pokazao da ima potencijal da se vrati. Naredne dve godine imaće prilike u LCR da pokaže koliko je naučio.

– Rekao mi je mnogo stvari koje su mi pomogle da napredujem, da učim. Ali na kraju dana, ja sam na stazi i to sam. Mogu da imam najboljeg brata na svetu uz sebe, ali na kraju ostajem samo ja.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: arhiva

Start sezone bezbedan, bez otkazivanja u Evropi

Šef Tech3 tima i predsednik IRTA-e, Erve Ponšaral, siguran je da će otvaranje sezone i evropske runde koje slede nakon toga biti održane bez problema.

Na taj način, smatra on 15 od ukupno 19 trka u kalendaru bi bilo pokriveno, dok sudbina preostalih četiri (Japan, Tajland, Australija i Malezija), kao i Argentine i SAD još uvek neće biti poznata. Čak i ako bude novih otkazivanja, broj rundi će ostati blizu 19. Ako bude potrebno, biće još uzastopnih trka (za sad je samo Katar u planu), a postoji mogućnost da se vozi i u Indoneziji.

“2020. je bila teška godina, nismo ni znali hoćemo li uopšte voziti šampionat. Na kraju smo uspeli da odvezemo 14 trka u MotoGP i 15 u Moto2 i Moto3.”

“Nadali smo se da će 2021. biti mirnija, ali i dalje imamo velikih problema. Spremili smo kalendar, imamo rezervne trke, ali nažalost, imali smo i otkazivanja.”

“Imamo ozbiljan protokol za otvaranje sezone i smatram da su prve dve runde bezbedne. Nakon Katara, mislim da će u Evropi biti lakše.”

“U ovom trenutku nema razloga da se neka od evropskih trka otkaže. Za ostalo ne mogu da garantujem. Loša vest je da najverovatnije nećemo imati publiku na trkama.”

MotoGP se u 2020. nije vozio van Evrope, a to hoćemo li imati neku trku van Starog kontinenta zavisi od toga hoće li biti gledalaca. U protivnom, neće ih biti iz finansijskih razloga.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 356Komentari