home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nascar

NASCAR je objavio kako će izgledati njihovi automobili najnovije generacije

NASCAR je čuveno američko takmičenje u automobilizmu, a timovi i vozači mogu da biraju da li će voziti Chevrolet, Ford ili Toyotu, tačnije Camaro, Mustang ili Camry.

Kako piše B92, novi automobili će imati simetričnu šasiju od ugljeničnih vlakana, a čini se da je zadnji deo nešto manji nego ranije, na aerodinamičnom planu se i dalje radilo što se vidi po difjuzerima, izmeni haube i slično, a tu je i novi izduvni sistem. Tu su i aluminijumske felne od 18 inča što je promena u odnosu na dosadašnjih 15. Svako će imati unikatni prednji i zadnji kraj, a prevashodno su došle promene kako bi se ti delovi lakše menjali i kako bi se donelo nešto jedinstveno.

Nascar

Inače, poenta je da svi imaju identične automobile, ali i dalje ima nešto do inženjera i mehaničara kako bi vaš tim bio konkurentniji.

Nascar

Volan i čitav sistem upravljanja je doživeo manje promene, kočnice su takođe veće, a menjač je sada petostepeni sa sekvencionalnim manuelnim upravljanjem.

Što se snage tiče, Amerikanci ne odustaju od V8 motora, a samo obratite pažnju na ovo: 550 KS i 670 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Nova generacija će debitovati u februaru 2022. godine, na čuvenoj trci Dejtona 500.

Izvor: B92.netčitanja : 229Komentari