home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VN Indije

MotoGP stiže u Indiju u narednih nekoliko godina, nakon što je tamošnji promoter potpisao memorandum o razumevanju s Dornom.

Predstavnici Dorne su protekle sedmice posetili ovu zemlju, s ciljem da u njoj promovišu svetski šampionat.

Glasine o mogućoj trci za veliku nagradu Indije kruže već neko vreme, nagoveštavajući da bi Potkontinent mogao da postane domaćin runde najjače klase.

Dorna je s drugom najmnogoljudnijom zemljom sveta (1,38 milijardi stanovnika) ugovorila trku koja će nositi naziv "velika nagrada Barata". Prema dostupnim informacijama, trka će se voziti na stazi Bud, smeštenoj nedaleko od Nju Delhija. Ova staza je bila domaćin trke Formule 1 od 2011. do 2013. godine.

Možda ovakva odluka zvuči iznenađujuća, ali u stvari ima savršenog smisla. Indija je jedno od najvećih tržišta motocikala na svetu, pa dolazak relevantnih sportskih događaja je logičan korak.

"Indija je velika zemlja i važno tržište za moto industriju i celokupan moto sport", naglasio je izvršni direktor Dorne, Karmelo Espeleta.

Indija se nada da bi u kalendaru mogla da se nađe već naredne godine, ali još uvek nije poznato da li će tako i biti. Pretpostavlja se da bi to pre moglo da bude 2024, imajući u vidu da su dve strane tek potpisale memorandum o razumevanju.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 287Komentari