home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
„Poverenje se stiče”

* „Poverenje se stiče” je naziv druge epizode uzbudljive dokumentarne serije „Mimo vidljivog“. Predstavljena od strane Alfa Romea, ova serija pruža publici pogled „iza kulisa i još dublje“ u svet Alfa Romeo F1 tima ORLEN.

* Glavna tema je psihofizička priprema i motivaciona obuka vozača, funkcionalnost za performanse na najvišem nivou.
* Kreirana da zabavi čak i one koji nisu stručnjaci za Formulu 1, nova epizoda je sada dostupna na zvaničnim stranicama društvenih medija Alfa Romea i na YouTube kanalu.

Emitovana je dugoočekivana druga epizoda dokumentarne serije „Mimo vidljivog“, koju potpisuje Alfa Romeo, a koja pruža javnosti pogled  „iza kulisa, i još dublje“, u svet Alfa Romeo F1 tima ORLEN. Pet digitalnih epizoda otkrivaju izazovnu dnevnu rutinu prepunu adrenalina koju praktikuje više od 500 članova tima uključenih u najgledanije svetsko takmičenje u moto-sportu.

Druga epizoda, „Poverenje se stiče“, ističe intenzitet i koncentraciju sa kojom se dvojica vozača, Valteri Botas i Žu Gvanju, psihički i fizički pripremaju za sezonu. Priprema je sačinjena od intenzivnih fizičkih i psiholoških treninga, iscrpljujućih fizičkih testova i specijalnih tehničkih testova koji simuliraju aktivnosti na stazi. Zapravo, u nedeljama pre trke, motivacija, strast i koncentracija postaju ključ za ostvarenje jedinog cilja: a to je postizanje izuzetnih performansi.

Zbog toga svaki dan uz vozače radi nekoliko profesionalaca, od trenera sportskih performansi do fizioterapeuta, psihologa pa čak i mentalnog trenera. Mentalna snaga vozača je ključna za suočavanje sa 23 trke bez gubljenja staloženosti i koncentracije. Isto tako je važna i fizička priprema, stoga vozači dele svoje vreme između dugih treninga u teretani i specijalnih sesija u simulatoru.

Snaga i izdržljivost su od suštinske važnosti, ali bez opterećivanja sportiste; u Formuli 1, svaki gram pravi razliku. Obuka je specifična i funkcioniše za odnos između čoveka i mašine; i najmanji detalji postaju ključni, kao što je intenzivan rad na mišićima vrata. Takođe postoje mnogobrojni faktori koji utiču na učinak vozača koji se moraju uzeti u obzir: duga putovanja do staza širom sveta, „džet-leg“ i stres u danima trka. Međuljudski odnosi formirani unutar tima takođe postaju „energija“ koja motiviše konstantno poboljšanje i održava motivaciju na najvišem nivou.

Stoga će šira javnost u drugoj epizodi imati priliku da upozna i oseti deo sveta vozača Alfa Romeo F1 tima ORLEN prepunog adrenalina. „Poverenje se stiče“ emituje se na zvaničnim stranicama društvenih medija Alfa Romea i na YouTube kanalu. Ostanite sa nama za sledeće epizode ​​koje se ne mogu propustiti!

PR saopštenječitanja : 256Komentari