home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon što smo nedavno saznali da bi naslednik modela 159 na tržište napokon trebalo da stigne sredinom sledeće godine, šefovi Alfa Romea su u svojim poslednjim intervjuima potvrdili dolazak ukupno osam noviteta do 2018.

Proizvodnja svih ovih automobila će biti poverena italijanskim pogonima i svi će koristiti platforme sa pogonom na zadnje i na sva četiri točka.

Dakle, već znamo da će prvi u nizu novih modela biti limuzina srednje veličine i naslednik modela 159. Veruje se da će zvanična premijera biti održana 24. juna sledeće godine na 105. godišnjicu osnivanja Alfa Romea.


Takođe, nakon toga slede 4C Spider i nekoliko crossovera, limuzina i kabrioleta. Tačnije, uz pomenutu limuzinu srednje veličine kupcima bi trebalo da bude ponuđena još jedna veća luksuzna limuzina, dva crossovera, coupe i roadster srednje veličine, kao i novi ulazni model koji će biti dostupan kao hatchback, coupe i limuzina.

Sve to je deo velikog ulaganja u širenje ponude vrednog 6,5 milijardi dolara, a značajno će porasti i broj zaposlenih u Alfinim pogonima. Takođe, potvrđeno je da će Alfini stručnjaci posebno prilagođavati motorizaciju za sve buduće novitete kako bi se ovim modelima dao poseban karakter.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 2158Komentari

Mozda 2028-e...

Autor carobnjak 27 Nov 2014, 16:55

Smorise ovi sa najavama, ko Dinkic za iljadu evra...

Autor Pit 27 Nov 2014, 17:04

Alfa se pretvorila u likovnu koloniju, umesto da prave automobile, oni ih crtaju.

Autor Nino 27 Nov 2014, 21:16

Sta bi sa onim modelom sto je trebalo da se proizvodi zajedno sa Mazdom MX5, od kog su odustali iz Alfe, pa odlucili da bude ili Fiat ili Abarth?

MX5 izasao, a o ovom drugom nikakvih vesti...

Autor Vlada 28 Nov 2014, 19:12