home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
uaz buhanka

Ruski Centralni naučnoistraživački automobilski i auto-moto institut NAMI razvio je i na svojoj stranici na Instagramu objavio skicu dizajna novog automobila Fabrike za proizvodnju automobila iz Uljanovska u širokim narodnim slojevima poznatog kao „Buhanka“ (u prevodu hleb koji se peče u modli, obično crni).

U Srbiji se govori „da svako ko je bio u vojsci ili makar prošao pored kasarne zna za čuvenu „Veknu“ ili „Tabletu“ kako se popularno zvao ruski kombi UAZ-452“, pa su i sve njene modifikacije sa zanimanjem praćene.

Kako što se na osnovu skice može primetiti dizajn čuvenog teretno-putničkog vozila ruske proizvodnje podseća na model Skoda Yeti. Automobil je dobio skladnije krivine karoserije i više ne liči na Buhanku, prenose ruski mediji.

Mnogi korisnici oduševljeni su dizajnom automobila i s nestrpljenjem iščekuju serijsku proizvodnju, međutim neki smatraju da je njegov izgled suviše „glamurozan“. Ipak, zasad nije poznato da li će predstavljeni koncept biti i realizovana bar kao prototip. Uljanovska fabrika automobila nije se oglašavala u pogledu planova oko redizajna ili razvoja nove generacije ovog modela.

Izvor: Russia Beyondčitanja : 453Komentari