home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mini E

Veliki broj noviteta stiže u narednom periodu iz Minija

Mini je jedan od retkih brendova koji je i pored svih trendova ostao dosledan sebi i svom jedinstvenom karakteru po kojem je postao prepoznatljiv. Iako se brojni proizvođači okreću novim karoserijskim verzijama, Mini ostaje veran "hatchback" varijanti, ali nam donosi određene novosti vezane za svoje postojeće modele. Tako će novi Miniji imati kako hibridni, tako i potpuno električni pogon.

Mini Cooper će za sledeću godinu dobiti modifikovanu verziju Minijevih karakterističnih okruglih svetala. Zadnja svetla će biti opremljena LED tehnologijom, sa jedinstvenim dizajnom u stilu britanske zastave. Enterijer će dobiti nove materijale i dodatke kako bi držali korak sa ostalim markama. Novi 6,5 inčni displej će biti deo osnovne opreme, a opcionalno Mini će nuditi i 8,8 inčni ekran osetljiv na dodir. Pravi redizajn, Cooper bi trebao da doživi 2021. godine, a godinu kasnije bi trebalo da stigne i hibridna varijanta.

2019. godina će biti istorijska za Mini. Po prvi put u svojoj ponudi će imati i potpuno električni model. Iako još nije zvanično predstavljen, internetom kruže slike koje nam jasno pokazuju da će i ovo biti čistokrvni Minijev hatchback.

Osveženje očekuje i Mini Clubman. Blagi facelift je planiran za 2019. godinu, a pravi redizajn se očekuje u drugoj polovini 2023. Plug-in hibrid stiže takođe u drugoj polovini 2023.

Minijev crossover, Countryman, osveženje će dobiti 2020. godine, dok ćemo pravi redizajn videti 2024.

Izvor: Auto.ba

Foto: arhiva / Motor1čitanja : 259Komentari