home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan IMX

Nissan je na par auto salona predstavio nekoliko verzija konceptnog modela IMx, a po svemu sudeći ta studija će u skoroj budućnosti dobiti i svoju produkcijsku varijantiu.

Tačnije, "visoko pozicionirani izvori" tvrde da će Nissanov skorašnji kompaktni električni crossover svojim kupcima ponuditi real-life autonomiju od minimalno 350 km i da će cenom biti pristupačniji u odnosu na postojeću konkurenciju.

O tehničkim karakteristikama pogonskog sklopa i baterijama za sada nema konkretnijih podataka, ali verovatno će se raditi o dodatno unapređenom pogonskom sklopu preuzetom iz modela Leaf. Ne bi trebalo da nas čudi ako se u Nissanu odluče da kupcima ponude nekoliko baterija različitog kapaciteta, koje će pratiti isto toliko verzija samog motora kada je reč o snazi. Veći kapacitet baterija, viša snaga motora.

Na spoljašnji dizajn će veliki uticaj imati pomenuti IMx, ali veruje se da će Nissan, uprkos električnom pogonskom sklopu, ublažiti futurističke karakteristike studije. Dalje, kupcima će navodno biti ponuđena veoma bogata i napredna serijska oprema, a posebno će se isticati veliki, odnosno izduženi prednji ekran koji će ujediniti instrument tablu i centralni ekran infotainmenta. Enterijer će se moći da pohvali kvalitetnom izradom i materijalima.

Za sada još nije poznato kada će ovaj automobil stići na tržište, ali verovatno će se prodavati pod dve značke, odnosno kao Nissan i kao Infiniti.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 236Komentari