home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes CLA Shooting Brake

Još uvek aktuelna generacija Mercedesa CLA (uključujući i CLA Shooting Brake) je poslednji put obnovljena 2016. godine, ali približava se vreme za potpuno novu generaciju. 

CLA će se opet nuditi i u Shooting Brake varijanti, što potvrđuju i nedavno uhvaćeni test primerci.

Novi CLA će biti napravljen na MFA2 platformi, pri čemu će u odnosu na sadašnji model imati veći prtljažnik i više mesta za putnike pozadi.

Uz moderniji izgled eksterijera, pažnju će privlačiti i izmenjeni enterijer, a posebno digitalna intrument tabla (sa ekranima od 7.0 do 10.25 inča, u zavisnosti od verzije), još kvalitetniji materijali, sedišta sa hlađenjem i masažom, kao i ventilacioni otvori u obliku turbine.

Posebno mesto će zauzeti novi infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, kao i inteligentno upravljanje glasom.

U paleti će se naći motori poznati iz nove A klase. To su između ostalog 1,33 litarski benzinac sa 163KS i 250 Nm, kao i 2,0 litarski benzinac sa 224KS i 350 Nm.

U zavisnosti od verzije, ugrađivaće se šestostepeni manuelni i sedmostepeni menječ sa dvostrukim kvačilom, a biće dostupan i pogon na sva četiri točka.

Kasnije će se pojaviti i verzije CLA 200d sa 150KS i 300 Nm, kao i CLA 220d koji će imati 190KS i 350 Nm.

Na kraju će stići i AMG varijante, i to CLA 35 sa 2,0 litarskim turbom i 306KS/400 Nm, kao i CLA 45 sa 2,0 litarskim turbo agregatom i više od 400KS.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autobild.dečitanja : 621Komentari