home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot 208

Nova generacija najverovatnije će biti dostupna samo u varijanti sa 5 vrata, zbog smanjene tražnje kupaca za trovratnim modelima.

Aktuelna 208-ica debitovala je krajem 2011, pa se očekivalo da će Peugeot iskoristiti prošlogodišnji oktobarski sajam automobila u Parizu da na "domaćem terenu" predstavi naslednika. Do toga nije došlo, a francuski proizvođač nastavio je pripremu za lansiranje nove generacije testovima prototipova u zimskim uslovima.

Testni automobili i dalje su prekriveni "kamuflažom", pa nismo u mogućnosti da vidimo detalje dizajna spoljašnjosti, ali je primetno da je prototip varijanta sa 5 vrata.

Peugeot 208

Iako je Peugeot aktuelnu 208-icu nudio i u trovratnoj opciji, to verovatno neće biti slučaj sa novom generacijom, jer je prodaja takvih automobila zbog manje praktičnosti u padu.

Osim novog dizajna, Peugeot 208 za 2019. imaće i novu mehaničku osnovu. Ovaj model koristiće CMP (Common Modular Platform) mehaničku platformu na kojoj je zasnovan i DS3 Crossback, što će otvoriti mogućnost i za potpuno električnu verziju 208-ice.

Premijera standardne verzije, sa konvencionalnim motorima, očekuje se početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi, dok će nova 208-ica u evropske prodajne salone stići kasnije tokom 2019.

Izvor: B92.net

Foto: Motor1/CarPix/Automedia

Render: Autojournal.frčitanja : 1064Komentari