home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Chevrolet C8 Corvette

Ljubitelji sportskih automobila bili su spremni za otkrivanje C8 generacije Corvette na proteklom Salonu u Detroitu, ali se to nije desilo. Spekulisalo se da je lansiranje automobila odloženo i da će debitovati na zasebnom događaju ove godine. Hagerty je nedavno preneo da je “iskopao” tri razloga zbog kojih novi Corvette, sa motorom u sredini, još nije “isplivao”.

Razlog broj jedan je spekulacija koja nam je već poznata. Ako je verovati izvorima, Corvette sa centralno postavljenim motorom se ne slaže dobro sa novom elektronskom arhitekturom. U izveštaju se navodi da će svako GM vozilo preći na novu arhitekturu koja podržava 100 ili više računarskih jedinica koje komuniciraju sa CAN busom, ili LAN mrežom. Navodno, inženjeri su se suočili sa mnogo problema tokom rešavanja “bug”-ova u novom Chevrolet Corvette i ostalim neimenovanim modelima.

Chevrolet C8 Corvette

Drugi razlog je aluminijumski “spaceframe” koji je bio sklon krivljenju tokom izlaganja ekstremnim silama. Jedan od motora novog C8 Corvette je, navodno, bio toliko snažan da je uvio zadnji deo automobila do te mere da se staklo, koje pokriva motor, polomilo. Ovaj incident se navodno desio sa V8 motorom sa dva turbo punjača koji proizvodi negde između 900 i 1,000 KS.

Poslednji razlog je pomalo nejasan. Izvori tvrde da postoji interna svađa između dizajnera i inženjera, ali nije poznato oko čega. Naravno, dizajneri vredno rade da naprave novi Corvette lepom mašinom, dok inženjeri pokušavaju da pomere granice performansi. Oko čega se dve strane ne slažu nije poznato, a potencijalnih razloga ima mnogo. Na kraju ostaje i najveće pitanje: kada ćemo videti dugo očekivani C8 Corvette? Hagerty smatra da bi adekvatno mesto bio Corvette muzej, koji u avgustu proslavlja svoj 25. rođendan.

Izvor: Dmotion.rsčitanja : 281Komentari