home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porsche Cayenne Coupe

Maskirani test primerci Porscheovog Cayenna Coupe se viđaju već duže vreme, dok neke informacije kažu da bi Nemci zvaničnu promociju ovog modela navodno mogli da održe do kraja ovog meseca.

Do tada, pred nama je i novi crtež koji pokazuje kako će izgledati njegov zadnji deo, gde će i biti najveće promene u odnosu na regularni Cayenne.

Ovde treba podsetiti da su iz nemačke kompanije još ranije najavili da će se Cayenne Coupe na tržišteu pojaviti tokom 2019. godine, čime će kupci dobiti alternativu modelima kao što su BMW X6 i Mercedes GLE Coupe.

Naravno, Cayenne Coupe će se bazirati na regularnoj verziji Cayenna i proizvodiće se zajedno, a razlike će se između ostalog svoditi na nižu liniju krova, manje mesta za glave putnika pozadi i smanjeni prtljažnik.

Takođe, Cayenne Coupe će dobiti i drugačiji prednji branik kako bi se još više razlikovao u odnosu na regularni Cayenne.

Što se unutrašnjosti tiče, tu možemo očekivati 12.3-inčni infotainment sistem, kožu, ugljenična vlakna, kao i sedišta sa grejanjem i masažom.

U paleti motora će se na početku naći V6 i V8 benzinci (dizelaša neće biti u ponudi), a kasnije možemo očekivati i hibridnu verziju.

Konkretnije, očekuju se 3,0 litarski V6 turbo sa 250 kW/340KS i 450 Nm, pa 2,9 litarski biturbo V6 sa 323 kW/440KS i 550 Nm, kao i 4,0 litarski biturbo V8 sa 403 kW/548KS i 769 Nm.

Na kraju, u gami će se naći i Cayenne Coupe e-Hybrid sa kombinacijom 3,0 litarskog V6 turbo benzinca, elektromotora i litijum-jonskih baterija od 14.1 kWh, sa ukupnom snagom od 339 kW/461KS i 699 Nm.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 312Komentari