home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Royale

Nakon najbržih i najskupljih automobila na svetu Bugatti navodno želi da krene drugim putem. Konkretnije, nakon Veyrona i Chirona kao i Diva i crnog automobila, odnosno modela La Voiture Noire koji je s cenom od 16,5 miliona evra najskuplji novi automobil u istoriji, u Bugattiju sada priznaju da razmatraju nešto sasvim drugo.

A to je da prošire svoju ponudu s drugim modelom koji bi u osnovi bio praktičniji i s nešto nižom cenom.

Bugatijev šef Stephan Winkelmann je u intervjuu Automotive Newsu rekao da bi sledeći projekat mogao da krene putem elektrifikacije. Tačnije, Winkelmann je rekao da ga ne zanimaju performance hibridi, poput raznih drugih luksuznih proizvođača, već da želi baterijsko električno vozilo. Dodao je i da želi automobil koji će svojim korisnicima ponuditi “optimalnu ravnotežu između performansi i komfora” kao i “svakodnevnu upotrebljivost”, dok bi brzina bila “manje važna.”

Iz svega navedenog se čini da u Bugattiju žele da razviju udoban, luksuzan automobil dovoljno praktičan za svakodnevno korišćenje. S jedne strane to može da izgleda kao neobični zaokret u poslovnoj politici, ali ima smisla. Naime, većina vlasnika Bugattijevih vozila ima veći broj automobila i ustvari retko koriste svoje Chirone ili Veyrone. Praktičniji električni Bugatti bi tim ljudima bio prilika da svakodnevno uživaju u top-of-the-line luksuzu.

Za sada nema konkretnijih informacija o tom potencijalnom drugom modelu u ponudi. Navodno bi se radilo o vozilu koje bi bilo jeftinije od Chirona, a karoserijski oblik mu nije poznat. Ali, s obzirom da je Winkelmann pominjao praktičnost, navodno je moguća i limuzina sa nazivom Royale, kao na ovom renderu iz britanskog CAR magazina.

U svakom slučaju, ako i uskoro dobije zeleno svetlo za razvoj, proći će još koja godina dok taj novitet ne ugleda svetlost dana (CAR magazin pominje 2023. godinu).

Izvor: Autonet.hr / Carmagazine.co.uk

Render: Carmagazine.co.ukčitanja : 300Komentari