home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Teramont Coupe

Volkswagen je prošle godine održao premijeru koncepta Atlas Cross Sport, ali je već tada najavljeno da će se 2019. godine pojaviti i njegova serijska verzija.

U međuvremenu, pred nama su i slike ovog SUV-Coupe modela u serijskom izdanju, a koji će premijeru imati sledeće nedelje na sajmu automobila u Šangaju. U Kini će nositi naziv Teramont Coupe, dok će se u Americi prodavati kao Atlas Coupe.

Volkswagen Teramont Coupe

Teramont Coupe odlikuje nešto drugačiji izgled u odnosu na većeg brata sa 7 sedišta, uz stilske promene pre svega na zadnjem delu, u predelu stubova, krova i svetala. Takođe, manje izmene su i na prednjem grilu i braniku.

Volkswagen Teramont Coupe

Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni novi volan sa zaravnjenim donjim delom i pedale od nerđajućeg čelika.

Volkswagen Teramont Coupe

I ovaj model je napravljen na MQB platformi i ima isto međuosovinsko rastojanje kao i aktuelni Teramont sa sedam sedišta (298 cm), ali je od njega kraći za oko 15 cm i takođe 5 cm niži.

Volkswagen Teramont Coupe

Serijski model bi na američkom tržištu trebalo da dobije 2,0 litarski benzinac sa 238KS i 349 Nm (standardno sa prednjim pogonom), kao i 3,6 litarski V6 sa 280KS i 360 Nm (u paru sa 8-stepenim automatikom i sa izborom između 4x2 ili 4x4 verzija).

Ivan Mitić – Autoblog.rs čitanja : 318Komentari