home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Održana je premijera prototipa Porsche Taycana pred publikom, prva zvanična demo vožnja na stazama Porsche Experience Centra (PEC) u Šangaju.

U okviru te demo vožnje kamuflirani prototip Taycana će u roku od tri nedelje gostovati na tri kontinenta. Taycan će posetiti Kinu, Veliku Britaniju i SAD, tri velika tržišta ovog prvog potpuno električnog sportskog vozila iz Porschea. Dizajn krovne folije je posvećen zemlji domaćinu. U Šangaju je krovna folija Taycana bila ukrašena grafičkim prikazom zmaja, dok je za volanom bio Li Chao, vozač azijskog Porsche Carrera Cup-a.

Porsche Taycan

„Prilikom razvoja Taycana se posebno vodilo računa o tipičnim Porscheovskim performansama. To se može osetiti u samom startu“, izjavio je Li Chao.

Porsche Taycan

Naročito je oduševljen ležanjem na putu: „Od beskompromisne sportske do iznenađujuće komforne vožnje, podvozje Taycana nudi agilnost sportskog vozila i komfor limuzine“.

Maksimalna brzina Taycana iznosi 250 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,5 sekundi. Brzinu od 200-km/h dostiže za manje od 12 sekundi. Taycan će svoj potencijal demonstrirati i na ostalim lokacijama „Porsche Triple Demo Run“-a: Na Hill Run trci u okviru festivala Goodwood (4. do 7. jul 2019) i u Njujorku tokom sezonskog finala ABB FIA šampionata Formule E od 13. do 14. jula 2019, gde će vozači Mark Webber i Neel Jani biti za volanom.

Pre svetske premijere u septembru, Taycan će preći 6 miliona probnih kilometara. Električna vozila Porschea svakako moraju proći isti način testiranja kao i sportska vozila sa pogonom na gorivo. Pored nadmočnih performansi uvek se testira i svakodnevna upotrebljivost u svim klimatskim uslovima. Uz to se svakako testira i punjenje baterije, te hlađenje vozila u ekstremnim uslovima vožnje.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Porschečitanja : 618Komentari