home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Abarth Panda

FIAT-ova Panda je prisutna gotovo 40 godina, ali nikad nije dobila tretman koji bi je pretvorio u snažni hatchback. Ipak, mašta umetnika nema granica.

FIAT ima snažne verzije modela 500, ali Panda nije dobila model visokih performansi. Međutim, to nije sprečilo umetnika Matthewa Parsonsa da zamisli takav model i kreira render, prenosi portal Klix.ba.

Njegov projekat nosi naziv 200HP te predstavlja duhovnog naslednika ranijeg modela od 100 KS. Render je baziran na trećoj generaciji Pande i ima radikalni dizajnerski jezik sa znatno širim lukovima točkova, automobil je niži i ima neke promene karoserije. Crni naplaci i dodatni difuzor u prednjem braniku svakako doprinose izgledu.

Mnogi bi voleli da vide Pandu visokih performansi, a taj posao bi mogao da obavi Abarth tjuniranjem i ugradnjom jednog od svojih snažnih 1,4 litarskih motora s turbo punjačem koje koristi za modele Abarth 500. Iako FIAT-ov 1,4 litarski Multiair motor razvija 100 KS, Abarth ima nekoliko verzija tog motora koji isporučuju do 200 KS i 300 Nm obrtnog momenta.

FIAT verovatno nema planove za Pandu visokih performansi, bar ne u ovoj generaciji, ali se za nekoliko godina očekuje nova generacija.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Render: Matthew Parsonsčitanja : 569Komentari