home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin DBX

Aston Martin je još ranije potvrdio da će njihov crossover DBX imati globalno lansiranje u decembru, a do tada pred nama je još jedan najavni video.

Prednarudžbine će početi da se primaju još tokom ovog meseca, a proizvodnja će se od drugog kvartala 2020. godine odvijati u novoj fabrici u Velsu. Isporuke prvim kupcima bi trebalo da počnu u drugoj polovini 2020.

Serijski DBX je inače dobio i dodatni par vrata u odnosu na koncept verziju koja je promovisana pre nekoliko godina, pri čemu će se u prodaji prvo pojaviti sa benzinskim motorom (AMG-ov 4,0 litarski twin-turbo V8), a nešto kasnije će verovatno biti dostupan i Aston Martin V12 motor kao i hibrid sa V6 agregatom.

Aston Martin je DBX u formi koncept vozila predstavio u martu 2015. na sajmu automobila u Ženevi, kada je objavljeno da njime pokušava da redefiniše luksuzni GT segment. Prvi čovek Aston Martina Andy Palmer je tada na promociji između ostalog izjavio da DBX predstavlja izazov postojećem statusu kvo u luksuznom GT segmentu.

U kompaniji ciljaju na to da DBX bude konkurencija najboljim SUV-ovima, pri čemu su pre svega fokusirani na Porsche Cayenne Turbo ali sa željom da DBX bude bolji od njega.

DBX je napravljen na Aston Martin platformi koja je blisko povezana sa onom koja će se koristiti za Lagondin budući sedan i SUV, a koji će se takođe proizvoditi u fabrici u Velsu.

Godišnja proizvodnja DBX-a po ranijim najavama neće preći 5.000 primeraka, i to bez obzira na potražnju.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljeni najavni video:čitanja : 328Komentari