home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Yaris SUV

Toyota je novi Yaris predstavila sredinom oktobra prošle godine (dugačak je 3940 mm i napravljen na TNGA platformi odnosno njenoj najmanjoj varijanta GA-B), a za nekoliko dana će prikazati i sportski trovratni GR Yaris za koji se pobrinuo Gazoo Racing.

To međutim nije sve jer je u planu i SUV verzija novog Yarisa kojim će Toyota konkurisati Nissanu Juke i Renaultu Captur.

To znači da je u pitanju automobil nešto duži od 4 metra, viši od Yarisa za oko 40 mm i sa blago produženim međuosovinskim rastojanjem kako bi ponudio više mesta za noge putnika na zadnjim sedištuima. Za unutrašnjost su predviđeni veliki centralni ekran osetljiv na dodir, head-up displej, kao i Apple CarPlay i Android Auto.

Toyota Yaris SUV

Za sada nije poznato ime ove nove Toyote, ali je poznato da se promocija očekuje krajem ove godine.

I ovaj SUV će naravno koristiti istu platformu kao i novi Yaris, a ostaje da se vidi da li će u ponudi biti i 4x4 pogon.

Takođe, Toyota ovde verovatno neće ponuditi bazni 1,0 litarski benzinski motor, već 1,5 litarski benzinac, kao i hibridnu verziju sa pomenutim 1,5 litarskim benzincem i kombinovanom snagom od 115KS.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 1896Komentari