home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Land Cruiser

Land Cruiser se nudi kupcima na oko 170 tržišta širom sveta, pri čemu godišnji plasman iznosi oko 400.000 primeraka. Prodaja tog čuvenog terenskog modela je još prošle godine premašila brojku od 10 miliona primeraka, računajući od prve generacije koja je startovala 1. avgusta 1951. godine.

Aktuelna generacija serije 200 je promovisana još 2007. godine (od tada je prošla kroz nekoliko doterivanja), ali vreme je za veće promene.

Nova generacija ovog vozila će premijeru po ranijim najavama imati u avgustu ove godine, ali je moguće da to ipak bude nešto kasnije. Do tada, pred nama je novi render njegovog mogućeg izgleda.

Novi Land Cruiser (serija 300) će se bazirati na Toyotinoj TNGA-CV platformi ali više pažnje privlači informacija da će imati i hibridni pogonski sistem. Nezvanično se pominje da bi ova verzija mogla da raspolaže sa 220 kW/299KS i 356 Nm, uz CVT menjač i pogon na sva četiri točka.

Sem hibridne verzije, u ponudi će se naći i benzinski motori, a verovatno i neki dizelaš za pojedina tržišta.

Takođe, novi Land Cruiser će biti veći od sadašnjeg ali će zahvaljujući novoj platformi imati manju masu. Pominju se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, više mesta za putnike u drugom i trećem redu (u zavisnosti od tržišta nudiće se varijante sa 5 do 8 sedišta), modernija unutrašnjost, novi infotainment sistem, kao i dugačka lista bezbednosnih i sistema pomoći vozaču.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Render: M.qctt.cnčitanja : 448Komentari