home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Spring

Dacia je početkom marta predstavila 373 cm dugački Spring Electric concept, kao najavu svog budućeg električnog vozila. U međuvremenu, rumunski mediji su objavili slike serijskog modela, naravno još uvek pod maskom.

Serijski model stiže na tržište tokom sledeće godine, a kako se navodi to će biti pristupačno 100% električno vozilo. 

Dacia Spring

Očekivano, Dacia Spring je u stvari modifikovana varijanta električnog Renaulta City K-ZE koji se već proizvodi i prodaje u Kini.

Dacia Spring

Naravno, evropska verzija će biti značajno unapređena (pre svega što se tiče bezbednosti, kvaliteta, dužine autonomije...), samim tim i skuplja od kineske varijante ali i dalje cenovno pristupačnija u odnosu na druge električne automobile na evropskom tržištu.

Dacia Spring

Francuski mediji su ranije pisali da će Dacia Spring koštati oko 15.000 evra, s tim što je ta navedena suma bez uračunatih subvencija (koje zavise od zemlje do zemlje).

Za sada se od konkretnih detalja navodi samo to da će autonomija sa jednim punjenjem baterija iznositi više od 200 km.

U ranijem fabričkom saopštenju se kaže da Dacia ovime otvara novo poglavlje i započinje svoj prelazak na električni pogon, kao i da je preokret zasnovan na stručnosti Renault Grupe i njenom decenijskom iskustvu u oblasti električne mobilnosti.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Foto: DaciaClub.ročitanja : 2528Komentari