home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru Levorg

Premijera nove generacije Subaruovog modela Levorg se polako približava, a nedavna vest glasi da će japanska kompanija prednarudžbine za ovaj novitet početi da prima 20. avgusta. Do tada, pred nama je nekoliko novih špijunskih slika i par slika iz procurele fabričke brošure.

U novoj generaciji modela Levorg (LEgacy, reVOlution, touRinG) će se inače naći i STI Sport verzija.

Subaru Levorg

Podsećanja radi, u oktobru prošle godine smo videli Levorg Prototype, pretprodukcijski primerak novog Levorga, dok je u januaru ove godine na 2020 Tokyo Auto Salonu promovisan i Subaru Levorg Prototype STI Sport.

Subaru Levorg

Novi Levorg će koristiti modularnu Subaru Global Platformu, a tu su i Subaru "Dynamic x Solid" dizajnerski rečnik, pogon na sva četiri točka i brojni bezbednosni sistemi (uz EyeSight sistem koji koristi četiri radara i kamere kako bi omogućio pogled na vozilo od 360 stepeni).

Subaru Levorg

Što se tiče Levorga STI Sport, očekuje se da će serijski model pored upadljivijeg aero body paketa, novih alu točkova i STI oznaka imati i 2,0 litarski turbo benzinski motor sa oko 300KS.

Takođe, pominju se i elektronski kontrolisani amortizeri i "Drive Mode Select" sistem koji vozaču omogućava izbor između više modova vožnje.

Novi Levorg će na japanskom tržištu dakle startovati još tokom ove godine, dok se STI Sport varijanta može očekivati početkom 2021.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 580Komentari