home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Hyundai Santa Cruz

Prvo podsećanje da je Hyundai svoj pick-up Santa Cruz u formi studije predstavio još 2015. godine na sajmu automobila u Detroitu, kao i da su predstavnici ove južnokorejske kompanije proteklih godina više puta najavljivali da definitivno stiže i njegova serijska varijanta.

Prošle godine je konačno i zvanično potvrđeno da će se serijska verzija ovog pick-up modela u proizvodnji pojaviti tokom 2021. godine, a sada su pred nama i prve teaser slike kao i najava da će njegova promocija biti održana 15. aprila.

Hyundai Santa Cruz

Takođe, potvrđeno je da će njegova proizvodnja odvijati u SAD-u, i to u Hyundaijevoj fabrici u Alabami.

Hyundai Santa Cruz

Hyundaijev pick-up se neće prodavati samo u SAD-u, već i na drugim tržištima, ali ostaje da se vidi da li će možda stići i u Evropu.

Hyundai Santa Cruz

Što se dizajna tiče, serijska verzija je naravno pretrpela izmene u odnosu na koncept, a kao što se vidi na ovim slikama dobiće i regularna zadnja bočna vrata za razliku od koncepta koji je imao takozvana samoubilačka zadnja vrata.

Sanat Cruz će po svemu sudeći koristiti istu platformu kao i novi Hyundai Santa Fe, pod haubom bi između ostalog trebalo da se nađe 2,5 litarski benzinski motor, a biće dostupan i pogon na sva četiri točka.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 721Komentari