home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Fabia

Bliži se premijera četvrte generacije modela ŠKODA FABIA. Pogledajte prvi put njenu unutrašnjost, koja poštuje tradicionalne vrednosti brenda dodajući nove funkcije.

Četvrta generacija modela FABIA, koja će biti predstavljena u maju, ima unutrašnjost koja pruža veći osećaj prozračnosti od prethodne generacije, sa svežim bojama i pametnim novim karakteristikama, a da ne spominjemo vrste tehnologija i opreme koje su obično rezervisane za automobile najvišeg segmenta. Jedan od faktora koji je omogućio ovu evoluciju bila je prva upotreba MQB-A0 platforme u ovom modelu.

U poređenju s prethodnim postavkama, nova platforma je veća u svim pogledima, tako da je četvrta generacija modela FABIA porasla spolja, a pre svega unutra. Prva skica unutrašnjosti sugeriše da će unutrašnjost automobila biti primetno šira nego ranije, što je takođe podvučeno hrabrijim vodoravnim linijama novog enterijera.

S tim u vezi, FABIA ide stopama najnovije generacije ŠKODA OCTAVIA, koja je započela transformaciju dizajna enterijera u ŠKODA automobilima. Nova FABIA takođe pridaje veliku važnost detaljima: prva skica, na primer, otkriva novi dizajn kružnih ventilacionih otvora s obe strane instrument table, što se prvi put vidi u modernoj istoriji brenda ŠKODA. Detalji u boji koji objedinjuju različite delove enterijera još su jedan važan element.

Drugi ključni element očito je veliki ekran osetljiv na dodir, koji se nalazi visoko na instrument tabli, naglašavajući nove ŠKODA linije prvi put viđene u modelu OCTAVIA. Linija ispod ekrana odražava liniju grebena poklopca motora, koja objedinjuje unutrašnjost i spoljašnjost automobila, kao i praktičnu korist: donji deo linije služi kao naslon za ruku korisnika, čineći lakšim rukovanje ekranom osetljivim na dodir. Skica takođe otkriva da će četvrta generacija modela FABIA ponuditi opciju digitalnog Virtual Cockpita, koja je ranije bila dostupna samo u većim modelima brenda.

Unutrašnjost novog automobila ilustruje doba razvoja nove FABIA-e. Iako će četvrta generacija modela FABIA i dalje biti pristupačan automobil širokom krugu kupaca, zadovoljiće zahteve još veće grupe nego pre. To podržavaju nove digitalne funkcije, mogućnosti povezivanja i pomoći vozaču, od kojih mnoge nisu ni postojale kada su rađene prethodne generacije, a kamoli da se pojavljuju u automobilu u ovoj klasi.

PR saopštenječitanja : 431Komentari