home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemačka tjuning kompanija HPerformance se većinom bavi doradama aktuelnih modela različitih proizvođača automobila, ali s vremena na vreme svojoj klijenteli ponude i veoma zanimljive opcije automobila koji se više ne proizvode.

Poslednji u nizu zanimljivih modela koji već dugo ne silaze sa proizvodnih traka je Golf R32 četvrte generacije koji pokreće jedan od najboljih atmosferskih motora koji je višestruko nagrađivan.

Instaliranjem turbo-punjača HPA EFR550 i rekalibrisanjem centralne upravljačke jedinice, najveća snaga 3,2 litarskog V6 motora sada iznosi 550KS, što je više nego dvostruko od potencijala koji motor nudi u svom serijskom izdanju. Značajno je porasla i vrednost najvećeg obrtnog momenta koji s „turbo eliksirom“ sada iznosi 730 Nm koji se preko sistema 4MOTION prenose na obe osovine.

I HPerformance spada među tjuning kompanije koje nerado otkrivaju performanse svojih pojačanih kreacija, ali nema sumnje da njihov R32 ostvaruje mnogo bolje rezultate u odnosu na serijski model koji od 0 do 100 km/h stiže za 6,6 sekundi, na putu prema maksimalnoj brzini koja iznosi malo manje od 250 km/h.

U cenu dorade, za koju vlasnici Golfa R32 trebaju izdvojiti oko 35.000 evra, uključeno je mnogo vrhunskih komponenti među koje spada KW podesivo oslanjanje, 19-inčne aluminijske felne HRE, H&R stabilizatori, kapacitetnije kočnice, novi izduvni sistem sa završecima od 90 milimetara, kontrola pritiska turbine...

Izvor: Klix.ba

Foto: HPerformancečitanja : 688Komentari