home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
honda civic type r

Honda Civic Type R je jedan od najboljih automobila kada je reč o užitku u vožnji. Honda svakako zna da pravi čuda kada je reč o „hot heč“ automobilima, te izuzetak nije ni poslednja generacija ovog modela.

Za one koji su čekali da vide koliko je lako tjunirati ovaj „hot heč“ model, Hondata je odgovorila na to pitanje.

Hondata, tjunerska kompanija sa sedištem u Kaliforniji je čak i najslabije verzije modela Civic pretvarala u snažna vozila, a ovoga puta se dočepala i nove generacije modela Civic Type R. Kompanija je objavila specifikacije koje je uspela da izvuče iz svog najnovijeg projekta, i moramo reći, brojke su impresivne.

Naime, kompanija Hondata je kreirala novi FlashPro paket opreme koji košta 695 dolara i koji poprilično unapređuje Civic Type R. Kako „Dyno test“ otkriva, ovaj paket opreme izvlači dodatnih 47 konjskih snaga i 97 Nm obrntog momenta. Iako to nije puno u donosu na standardnih 306 konjskih snaga i 395 Nm obrtnog momenta, nije baš ni neprimetno.

Međutim, oni vlasnicima ovog modela koji imaju pristup mešavini etanola, ovaj paket opreme dodaje 58 konjskih snaga i 105 Nm obrtnog momenta više.

Sa ovom dodatnom snagom, Civic Type R je snažniji od svog velikog konkurenta, modela Ford Focus RS.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 894Komentari