home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Stratos

MAT, odnosno Manifattura Automobili Torino, zvanično najavljuje da će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti prve produkcijske verzije reinkarnisanog modela Stratos.

Stratos

Takođe, potvrđeno je i da će s ovim automobilima kao opcija biti dostupan i ručni menjač.

Stratos

Na prošlogodišnjem izdanju ženevskog auto salona MAT je predstavio svoj Stratos baziran na Ferrarijevom F430 Scuderia. Od pomenutog propetog konjića su pozajmljeni motor i platforma, ali međuosovinsko rastojanje je smanjeno za 200 mm.

Stratos

Motor je 4,3 litarski V8 sa 540KS i 520 Nm obrtnog momenta, ubrzanje 0 do 100 km/h traje 3,3 sekundi, do 200 km/h ubrzava za 9,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 330 km/h. 

Stratos

MAT planira da proizvede 25 primeraka ovog automobila, a konverzija modela F430 će kupce koštati oko 500.000 evra. Dakle, pomenutoj ceni treba dodati i F430 koji klijent daje na modifikaciju. Prvi primerak sa serijskim brojem 001 ide kupcu u Nemačku, a onaj s brojem 002 kupcu u SAD.

Stratos

Ovi primerci naravno neće nositi znak Lancije, a za dizajn je većinom zaslužan Jason Castriota. Original je naravno delo studija Bertone. Revitalizaciju je još 2010. pokrenuo nemački preduzetnik Michale Stoschek, ali on je od projekta odustao, odnosno prepustio ga je MAT-u.

Izvor: Autonet.hr

Foto i video: MATčitanja : 549Komentari