home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porsche 928 Koenig Widebody

Tjuning automobila, posebno optički na svome vrhuncu bio je 1980-ih godina, a neke od prerada i neki od tjunera će zauvek ostati upamćeni kao najotkačeniji, najbrži, najluđi iz tog vremena. Jedan od takvih tjunera jeste i nemački Koenig koji je 80-ih i 90-ih kreirao neke od vrhunskih ili najbržih super sportskih automobila svog vremena.

Porsche 928 Koenig Widebody

Kompaniju je 1974. osnovao Willy King zbog nezadovoljstva performansama svog Ferrarija 365 GT4 BB, a kuća Koenig se vrlo brzo etablirala kao lider u svetu tjuninga sportskih automobila, a jedan od rezultata je i Porsche 928 Koenig Widebody koji je prodat kupcu na Bliskom Istoku 1988. godine.

Porsche 928 Koenig Widebody

Osim širokih guma i proširene karoserije, 928 Koenig stoji na BBS naplacima, a kako bi bio spreman za aukciju, automobil je kompletno osvežen s izvršenim popravkama.

Porsche 928 Koenig Widebody

Automobil je do sada prešao tek 18.118 kilometara, a od opreme ima sve što je u to vreme bilo veoma skupo - originalni Pioneer audio sistem s daljinskim upravljačem i telefon. Veruje se da bi ovaj Koenigov 928 na aukciji mogao da postigne cenu od najmanje 50 do 60 hiljada evra.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 257Komentari