home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi R8 V10 Plus by Brixton Forge

S obzirom da se Audi R8 može smatrati jedinim super automobilom iz Ingloštata, ni ne čudi to što je čest klijent tjuning kućama. Proizvodnja prve generacije ovog modela u Ingloštatu počela je 2006, a ona je na tržištu opstala sve do 2015. godine.

Naravno, Audi R8 je značajno izmenjen za drugu generaciju. Ona je postavljena na istoj MSS (Modular Sports System) platformi kao i Lambroghini Huracan. U ponudi su bili i različiti pogonski sklopovi, ali jedna stvar je na ovom modelu bila konstanta. To je njegov atmosferski V10 agregat zapremine 5.2 litara. Isti agregat poseduje i ovaj model na kome je radila tjuning kuća Brixton Forged. Audi R8 sa ovim agregatom razvija 533 KS i 540 Nm obrtnog momenta. Popularan V10 Plus model razvija i do 602 KS i 560 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući spojleru na zadnjem delu, V10 Plus izgleda i agresivnije i upečatljivije od (da tako kažemo) “uvodne varijante”.

Audi R8 V10 Plus by Brixton Forge

Ovaj Audi R8 V10 Plus u izdanju kopmanije Brixton Forged, ofaraban je u tamnu nijansu sive boje. Tu su i jedinstvene felne te kompanije ofarbane u bronzanu boju. One su dimenzija 20×9 na prednjoj i 21×12,5 inča na zadnjoj osovini. Ovo je pomalo neobično jer vlasnici automobila tamnih boja često biraju tamne boje za felne. Međutim, bronzane felne, kao kod ovog modela, ako su lepo urađene, i te kako doprinose karakteru automobila.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: Brixton Forgedčitanja : 253Komentari